Sunday, August 1, 2010

Cerita Pramugari


Pramugari, jawatan yang penting dalam perjalanan kapal terbang. Sebab pramugari yang memegang jawatan untuk mengecas minda anda supaya tidak boring sangat tempoh penerbangan yang jauh. (Setuju? haha!)

Pramugari dari negara Thailand . Siapa sanggup lelap jika pramugari yg standard macam ni berjalan ke sana sini dalam kabin kapal terbang?



Pramugari dari negara Amerika. Jika pramugari Malaysia berpakaian sebegini, siapa lagi nak naik bas balik kampung?



 
Pramugari dari negara Russia . Boleh ke gadis2 Malaysia yg pendek2 tu memohon jawatan pramugari di Russia ?



 
Pramugari dari negara UAE. Maniss betul...



Pramugari dari negara Jepun. Mekap nampak nipis je...tapi cukup lawa sudah...



Pramugari dari negara Saudi Arabia . Pakaian seragam dia mesti paling mahal jika berbanding dengan airline yang lain. (Sebab kain banyak sikit...)
Selepas gambar-gambar pramugari dari luar negara, marilah kita fokus balik kepada pramugari Malaysia ...
Mmmph...boleh tahan...Tapi tak pernah nampak pon masa aku travel?




Pramugari dari Fireflies Malaysia .  Budget airline lah katakan... Standard memang tak boleh banding dengan airline lain. Tapi banding dengan cleaner KTM boleh kot…


............ni problem mekap ke silap brand bedak?  



Yang ni kira cun ?



Yg ni memang betol2 ‘cung’??
Mesti ramai yang marah-marah dan komplain tentang standard pramugari negara kita depan skreen komputer anda sekarang. Tapi anda patut bersyukur kerana jika dibandingkan dgn pramugari yang seterusnya.........



Pramugari yg ni akan menyebabkan penumpang memaksa diri mereka tidur sepanjang penerbangan….
Hehehhehee…

8 comments:

ardinihumaira said...

hehe.. meh tdo.. zzzz

Redbloodsnow said...

yg, asal aku x leh tgk sume pic pramugari tuh ek. sume x appear :( alahaiii...tenet aku menggong ker...

cik helena said...

hai juera!!!!!!!!!!!rindulah!

@juera said...

ardinihumaira --> tdo la wahai puteriku..hehe

@juera said...

Redbloodsnow --> ye ke?ntah la..ak leh je tgok ni yunk oiii..nape ek nape ek...musykil gak neh...ajaib ke pe..

@juera said...

cik helena --> hi cik hel..mis u too..cik hel p mna?lma x nmpk cik hel...^__^

Sharinginfoz said...

kesian kat pramugari firefly ni....

Wanie-san said...

aha la..napa ambe pun xdpt tgk pic tu semua..huhuhu